Zestaw win do dań z owocami morza
najniższa cena z ostatnich 30 dni: 215,89 zł
Ten zestaw win pasuje do dań z owoców morza, takich jak ostrygi z cytryną, krewetki z grilla, carpaccio z przegrzebków, paella marinera, mule w białym winie oraz ceviche z labraksa.
Zestaw zawiera:
1x Federico Paternina Cava Brut
1x Enate 234 Chardonnay
1x Pago Casa Benasal Blanco Organic
Federico Paternina Cava Brut
Wino jest kupażem trzech lokalnych szczepów: Macabeo (30%), Parellada (30%) oraz Xarello (40%). Ma jasno-słomkową barwę i świeży bukiet wypełniony wyraźnymi aromatami cytrusów i białych kwiatów. W ustach doskonale zrównoważone między słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością z przyjemnym smakiem cytrusów, który rozchodzi się po podniebieniu dzięki drobnym, delikatnym bąbelkom. Po degustacji pozostawia w ustach przyjemny posmak.
Enate 234 Chardonnay
Wino zostało wyprodukowane w 100 % z owoców szlachetnej odmiany Chardonnay. Wyróżnia się jasno-żółtą barwą ze srebrzysto-zielonym połyskiem. W nosie ujawnia intensywne aromaty typowe dla odmiany winorośli – zielone jabłko, dojrzała brzoskwinia, owoce egzotyczne w tym guawa i marakuja, koper włoski a w tle subtelna mineralna nuta. Na podniebieniu jest świeże dzięki wyraźnie zaznaczonej kwasowości i z mineralnym akcentem. Oleista konsystencja pozostawia w ustach przyjemny miodowy smak.
Pago Casa Benasal Blanco Organic
Wino to kupaż dwóch szczepów: intensywnie pachnącego Gewurztraminer (50%) i naturalnie słodkiego Moscatel (50%). Z połączenia tych dwóch szczepów otrzymaliśmy wino o jasnej, delikatnie złotej barwie i niesamowitym zapachu. W bukiecie wyczuwalne są aromaty marakui, papai, mango, cytrusów i odrobiny liczi. W smaku jest jednocześnie orzeźwiające i eleganckie, o dobrej równowadze między kwasowością i świeżością.
Specyficzne kody
Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu - bądź pierwszy!