+ 48 696 088 990 | pon. - pt. 9:00 - 17:00
+ 48 696 088 990 | pon. - pt. 9:00 - 17:00
Ponad 100 lat winiarskiego doświadczenia
Historia rozpoczyna się od Elisy Amiot, która po śmierci swojego męża-winiarza postanowiła przejąć rodzinny biznes i zająć się produkcją wina musującego. W roku 1884 założyła więc winiarnię skupioną na winach musujących i dzięki pomocy synów w dość krótkim czasie zyskała rozgłos i uznanie. W roku 1909 postanowiła więc stworzyć z firmę spółkę, a jednym z członków-założycieli był sam Eugene Charmat, czyli twórca słynnej dziś metody produkcji win musujących nazwanych od jego nazwiska „Metodą Charmata”. Od samego początku działalności do dziś firma nieustannie się rozwija i podbija winiarski rynek, wypuszczając regularnie nowe kolekcje winiarskie.
Musujące, białe, półsłodkie, o aromacie kwiatów i migdałów
Wino stworzono w 100% z owoców szczepu Muscat. Charakteryzuje się jasno-złotą barwą i trwałym musowaniem perlistych bąbelków. Bukiet zdominowany jest aromatem białych kwiatów z nutami jabłek, białej brzoskwini i migdałów. W ustach kremowa konsystencja o wyraźnym słodko-miodowym posmaku równoważy się z orzeźwiającą kwasowością.
Aperitif i trunek do deserów
Doskonałe wino do serwowania jako aperitif, który rozbudzi apetyt i oczyści kubki smakowe. Równie dobrze sprawdzi się w roli trunku do słodkiego deseru, takiego jak crème brulee, hiszpański flan z karmelem, lody z kleksem domowej bitej śmietany lub sałatka owocowa. Najlepiej zasmakuje dobrze schłodzone do temperatury około 9-10⁰C.
Francuski przepych
Butelka prezentuje się wyjątkowo elegancko i gustownie. Smukły kształt szyjki pokrywa złoty-matowy kaptur, który zakończony jest eleganckim logotypem marki w dwóch odcieniach złota. Dolną część butelki zdobi etykieta o ciekawym kształcie w kolorach matowego złota i ciemnego brązu, które idealnie się ze sobą komponują. Etykieta przedstawia nazwę trunku w eleganckiej czcionce.
Opis
Specyficzne kody
Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu - bądź pierwszy!