NATUR BIO PETER & PAUL PET NAT 0,75L
Metoda produkcji wina Pet-Nat ma swoje korzenie we Francji i obecnie przeżywa renesans w Austrii. Trunek prezentuje zadziwiającą świeżość i gwarantuje przyjemnść z picia! Moszcz najpierw jest fermentowany w klasyczny sposób, a następnie butelkowany bez dodatku siarki. Działanie drożdży przekształca cukier w alkohol i dwutlenek węgla i cały proces fermentacji zachodzi w butelce.
Wino naturalne Bio Peter & Paul PET NAT ma błyszczący cytrynowy kolor z jasnozielonymi refleksami. Nos prezentuje Świeże aromaty owocowwe z nutą grejpfruta. Do tego intensywne owoce, takie jak jabłka Granny Smith i świeże morele, z niuansami skórki cytrynowej. To wino z lekką pianką stanowi idealny aperitif, Doskonale pasuje także do zimnej pieczeni wieprzowej.
Specyficzne kody
Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu - bądź pierwszy!