Sklep przeznaczony dla osób pełnoletnich. Musisz mieć minimum 18 lat.
Czy jesteś osobą pełnoletnią?
×
Najlepsze drinki z winem na Halloween

Najlepsze drinki z winem na Halloween

Zrezygnuj więc z typowych, oklepanych już tradycyjnych przepisów na drinki, które można dostać w każdym pubie i skuś się na nasze propozycje drinków z winem! Wino jest doskonałym alkoholem na Halloween, biorąc pod uwagę, że przecież żadna czarownica, a tym bardziej żaden wampir, nigdy nie delektowali się przesłodzonym drinkiem z wódką, colą i parasolką. Wiadomo, że wszystkie upiory kochają soczyste wino!

Dodatkowo możesz zamówić wszystkie wina, które zostały wymienione w przepisach z rabatem -15% odwiedzając nasz sklep z winem. Wystarczy, że wpiszesz kod DRINK podczas składania zamówienia. Teraz wspaniała zabawa na imprezie Halloween jest gwarantowana!

Martini dla czarownicy

Czarownicom z pewnością najbardziej spodoba się halloweenowa wersja popularnego koktajlu Martini. Do przygotowania potrzebujesz:

  • 60 ml wytrawnego wina białego, np. Da Luca Pinot Grigio, którego cytrusowy aromat i mineralny posmak doskonale skomponuje się z…
  • 30 ml ginu
  • 10 ml syropu grenadyna
  • 10 ml syropu z białego bzu
  • Halloweenowy cukierek imitujący ludzkie oko
  • 1 wykałaczkę


Przygotowanie:

Do shakera wrzuć kilka kości lodu, dodaj wino, gin i syrop z białego bzu i dobrze wymieszaj. Grenadynę wylej na płaski talerzyk. Kieliszek tzw. Martinówkę odwróć do góry nogami i umieść w grenadynie jego rant, tak by po ponownym postawieniu kieliszka na stole grenadyna imitowała spływającą krew. Do kieliszka wlej gotową mieszankę alkoholu (bez lodu) i udekoruj słodkim „ludzkim okiem” nabitym na wykałaczkę.


Tequila Sunset dla przerażającej Dyni i jej kolegi, Stracha na wróble

Każda Dynia i pilnujący jej przerażający Strach na wróble ucieszą się na widok pomarańczowego wina w drinku zwiastującym zachód słońca:

  • 50 ml pomarańczowego wina, np. DOR Brut Sparkling, o miodowym aromacie
  • 30 ml tequili gold
  • 20 ml puree z pieczonej dyni
  • 10 ml soku z cytryny
  • 30 ml wody gazowanej
  • 10 ml syropu grenadyna
  • Kandyzowana wiśnia i kilka żelkowych robaków w kolorach czerwieni i pomarańczy

Przygotowanie:

Wino, tequilę, puree z dyni i sok z cytryny dobrze wymieszaj w shakerze wypełnionym lodem. Wysoką szklankę tzw. Koktajlówkę wypełnij do samego brzegu kośćmi lodu, przelej na nie wyshakowany alkohol. Powoli, lejąc po ściance szklanki, dodaj grenadynę, tak by osiadła na dnie. Wierzch drinka udekoruj wiśnią i żelkami-robakami.

Vino Libre dla upiornych Duchów

Duchy uwielbiające nawiedzać spokojne domy przestaną niszczyć Twoje meble, jeśli po przybyciu znajdą przygotowany specjalnie dla nich drink:

  • 100 ml białego wina z jadalnym brokatem, np. Fiesta del Fuego Silver, które mieni się i błyszczy jak same duchy;
  • 40 ml białego rumu
  • 2 cząstki limonki
  • 20 ml sprite’a
  • Kilka pianek marshmallows
  • Czerwony barwnik spożywczy lub syrop grenadyna


Przygotowanie:

Wysoką szklankę typu long wypełnij kośćmi lodu. Nalej pierw wino, następnie rum i sprite. Wyciśnij do środka jedną cząstkę limonki, a drugą posmaruj rant szklanki, by pozostał na nim kwaśny smak owocu. Pianki marshmallows pomaluj za pomocą wykałaczki i barwnika lub syropu w „krwawe” ślady i udekoruj nimi wierz drinka. 


Dla spragnionego krwi Wampira i pani Wampirzycy

Aby zapobiec wysysaniu krwi w środku imprezy warto każdego Wampira i Wampirzycę poczęstować prawdziwie krwistym koktajlem:

  • 60 ml wina porto, np. Croft Fine Ruby Port z posmakiem słodkich, czerwonych owoców
  • 50 ml soku żurawinowego
  • 10 ml syropu malinowego
  • 10 ml likieru truskawkowego
  • Żelkowe wampirze kły


Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksuj dokładnie w shakerze z niewielką ilością lodu. Dodaj do dużego, pękatego kieliszka od wina kilka kości lodu i wlej do niego koktajl. Rant kieliszka udekoruj żelkami imitującymi wampirze kły. 


Dla głodnych zombie i równie głodnego Frankensteina

Wciąż atakujące zombie i żywiołowy Frankenstein spędzą imprezę w spokoju, jeśli zaserwujesz im pyszne drinki z czymś, czego im najbardziej brakuje – z mózgami!

  • 60 ml białego wina o aromacie owoców tropikalnych, np. Ozzi Chardonnay
  • 20 ml likieru Blue Curacao
  • 40 ml soku pomarańczowego
  • 40 ml soku ananasowego
  • Żelkowe mózgi i kości 
  • Plastikowe słomki

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w shakerze z dużą ilością lodu i dokładnie wyshakuj. Wysoki kieliszek tzw. Koktajlowy wypełnij kośćmi lodu i przelej na nie gotowy koktajl. Na plastikową słomkę nadziej żelkę w kształcie mózgu i włóż słomkę w środek szklanki. Dookoła ranku kieliszka umieść żelkowe kości.