Maksimum przyjemnościMniejsza pojemność butelki pozwala na cieszenie się kieliszkiem wina w samotności bez potrzeby przechowywania pozostałej ilości trunku na później. Dzięki temu nie traci ono subtelnego aromatu ani smaku i zawsze daje maksimum przyjemności z degustacji.Z miłością do naturyBanrock Station została założona w latach 60. XX wieku w Południowej Australii. Winiarnia tworzy swoje wina w zgodzie ze środowiskiem naturalnym i z najmniejszym kosztem dla planety. Ich pragnieniem jest zachowanie wspaniałej natury, otaczającej winnicę w nienaruszonym stanie i dodatkowo wspomóc ochronę naturalnych środowisk z innych zakątków świata. Dlatego właśnie co roku przekazuje kilka milionów dolarów na cele ochrony przyrody.Wyjątkowy klimatWiniarnia i winnica położone są w pobliżu rzeki Murray, na żyznych glebach w okolicach mokradeł i lasu, które zamieszkiwane są przez ponad 17 tysięcy roślin i zwierząt. Połączenie bogatych w minerały gleb, dobrego nawodnienia i gorącego, australijskiego słońca oddaje wyjątkowy klimat do uprawy winogron. Dlatego właśnie owoce wykorzystywane do tworzenia win Banrock Station są dojrzałe, soczyste i pełne aromatów.Czerwone, półwytrawne, owocowe z nutą cynamonuWino jest kupażem szczepów Mataro (30%) i Shiraz (70%). Ma intensywną, rubinową barwę i przyjemny bukiet o aromacie jagód splecionych z laską cynamonu i lukrecji. W smaku dominują owoce dojrzałych malin, jeżyn i czerwonej porzeczki z wyczuwalnym w tle białym pieprzem. Delikatna kwasowość orzeźwia i pozostawia w ustach świeży posmak.Do makaronów i czerwonego mięsaNajlepiej posmakuje w towarzystwie spaghetti bolognese lub mięsnej lasagne. Równie dobrze łączy się z pizzą z sosem pomidorowym i pikantnym salami lub grillowanymi żeberkami w musztardowej marynacie.Klasyczne opakowanieWino zamknięto w klasycznej butelce z ciemnego szkła, ozdobionej etykietą. Zgodnie z australijskim stylem w centralnej części butelki znajduje się logotyp marki i jej nazwa.