Winnica z pasją Bodegas El Coto de Rioja rozpoczęła swoją działalność jako niewielki projekt kilku pasjonatów wina. Dzięki stałemu poszerzaniu arsenału winnic i inwestycjom w najnowsze technologie winnica w ciągu kilkudziesięciu lat stała się jednym z największych producentów wina w Hiszpanii. Zaangażowanie i pasja do winiarstwa zaowocowała szerokim gronem miłośników nie tylko w kraju, ale także w 50 innych krajach na całym świecie. Fermentacja w niskich temperaturach Owoce do produkcji wina pochodzą z dwóch winnic, Rioja Alavesa oraz Rioja Alta. W czasie między żniwami, a fermentacją winogrona są chłodzone, by zatrzymać w nich naturalne aromaty. Wszystkie procesy produkcji wina zachodzą w niskich temperaturach, od oczyszczania kiści po finalną fermentację, do której wykorzystane są specjalnie dobrane drożdże. Białe, wytrawne, cytrusowe El Coto Blanco produkowane jest w 100 % z lokalnego szczepu Viura. Wino ma jasno- żółtą, przejrzystą barwę z zielonkawymi refleksami. Bukiet jest intensywny, objawiający typowe dla tego szczepu aromaty owocowe: zielonych jabłek, cytrusów, tropikalnych owoców i nuty bananowe. W smaku wino jest świeże, orzeźwiające, lekkie o nutach cytryny i limonki. Dojrzewanie w dębowych beczkach nadaje mu idealny balans między cierpkością owoców, a słodkością drewna. Jako aperitif i towarzysz drobiu Wino doskonale sprawdzi się w roli aperitifu przed kolacją. Będzie także świetnym towarzyszem pieczonego indyka lub pszennego penne w kremowym sosie z piersią kurczaka, sałatki ze świeżych warzyw a także smażonych ryb. Serwować schłodzone do temperatury 11⁰C. Klasyczne opakowanie Klasyczna butelka z jasnego szkła ozdobiona jest etykietą ukazującą rysunek jelenia, który jest logotypem firmy Bodegas El Coto de Rioja. Kremowy odcień naklejki, ciemny rysunek i ciemny kaptur na szyjce butelki tworzy spójną, gustowną całość. Winnica z pasją