
Tradycje MeksykuTequila Sierra Gold produkowana jest przez Distileria Sierra Unidas w stanie Jalisco w Meksyku, który znany jest z długiej na ponad 200 lat tradycji wytwarzania tego trunku. Diatileria Sierra Unidas do pielęgnacji agawy, z której powstaje tequila wykorzystuje wyłącznie pracę ręczną, a dodatkowo jako pierwsza gorzelnia w Meksyku zrezygnowała z chemicznego nawożenia upraw. Dzięki temu smak i jakość produkowanej tequili są bezkonkurencyjne Tequila Sierra to najchętniej wybierana tequila w Polsce!Alkohol z agawySierra Gold to tzw. tequila mixta, czyli stworzona w co najmniej 51% ze specjalnej odmiany agawy niebieskiej. Ścięte specjalnym tasakiem owoce gotowane są przez około dobę, a następnie powstały z nich sok poddany jest fermentacji poprzez dodanie drożdży. Gdy płyn osiąga około 10% zawartości alkoholu przechodzi podwójną destylację w miedzianych alembikach. Na koniec złota tequila leżakuje w dębowych beczkach przez minimum 2 miesiące to im zawdzięcza swój piękny kolor.Złoty trunekSierra Gold ma piękną, błyszczącą złotą barwę. W nosie pojawiają się aromaty karmelu, dzikich ziół, wanilii, dębiny i pieczonej agawy. W smaku świeżość typowa dla tequili miesza się z nutami owoców, dębu, wanilii i przypraw. Na finiszu akcent przypraw przybiera na sile.Z cynamonem na słodkoTequila Gold najlepiej posmakuje serwowana w klasyczny sposób z cynamonem i cząstką pomarańczy. Cynamon zlizuje się z wierzchu dłoni, następnie pije się kieliszek tequili a na koniec zagryza cząstką pomarańczy. Złota tequila Sierra sprawdzi się także w koktajlach takich, jak na przykład Tequila Sunrise.Cała na złotoTequila Sierra Gold zamknięta jest w typowej dla marki butelce o prostokątnym kształcie z bogatymi tłoczeniami. Wyróżnia się jednak piękną złotą kolorystyką i intrygującą zakrętką, na której umieszczony jest model tradycyjnego meksykańskiego kapelusza z szerokim rondem.
Opis
Specyficzne kody
Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu - bądź pierwszy!