+ 48 696 088 990 | pon. - pt. 9:00 - 17:00
+ 48 696 088 990 | pon. - pt. 9:00 - 17:00
Jeden z czołowych producentów wina w Hiszpanii
Bodegas El Coto de Rioja została założona w 1970 roku jako niewielka winnica grupy pasjonatów i w niedługim czasie stała się jednym z głównych producentów wina w Hiszpanii. Winiarnia posiada 3 tysiące hektarów winnic, gdzie uprawia głównie lokalne szczepy takie jak Tempranillo i Garnacha. Dzięki pasji i zaangażowaniu winiarnia znalazła się w gronie liderów w prestiżowej grupie Rioja Qualified Designation of Origin (D.O.Ca).
Precyzyjna produkcja
Wino tworzone jest ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców i za pomocą dokładnie wyważonej i skrupulatnie kontrolowanej fermentacji, która ma na celu uzyskanie wina doskonale zbalansowanego o jedynie delikatnie zaznaczonej kwasowości.
Starzeje się przez 12 miesięcy w 225 litrowych beczkach stworzonych z dębu amerykańskiego (80%) i dębu francuskiego (20%), dzięki czemu trunek łączy w sobie świeżość owoców i słodycz drewna.
Czerwone, wytrawne, owocowe z nutą tostów
Produkowane w 100 % z ręcznie zbieranych winogron szczepu Tempranillo. Ma intensywny ciemno-wiśniowy kolor. Bukiet zdominowany jest aromatem dżemu z czerwonych owoców z nutami wanilii i tostów w tle. Smak wina jest idealnie zrównoważony między słodyczą i cierpkością z nutami truskawek i malin. Pozostawia na podniebieniu długi, owocowy posmak na długo po degustacji.
Do czerwonego mięsa i deski serów
Najlepiej komponuje się z deską półtwardych, hiszpańskich serów jak Queso Manchego, pieczenią wieprzową w sosie z czerwonym pieprzem i średnio wysmażonymi stekami. Serwować w temperaturze 16-18⁰C.
Klasyczne i eleganckie
Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została kremową etykietą i rysunkiem winnicy Bodegas El Coto de Rioja w stylu vintage. Czerwony kaptur, którym obleczono szyjkę i delikatne, złote elementy dodały winu elegancji i stylu.
Opis
Specyficzne kody
Nikt jeszcze nie ocenił tego produktu - bądź pierwszy!