Winiarska ToskaniaCasa Pecunia Rosado powstało z owoców winorośli uprawianych na malowniczych wzgórzach najpiękniejszego winiarskiego regionu Włoch, Toskanii. Łagodny śródziemnomorski klimat, żyzne gleby i duże nasłonecznienie sprawiają, że winogrona dojrzewają soczyste i słodkie, a wina z nich tworzone mają wspaniałe aromaty.Różowe, półwytrawne, o aromacie poziomekWino jest kupażem szczepów, lokalnego Sangiovese (90%) oraz międzynarodowego Syrah (10%). Ma przyjemną dla oka jasno-różową barwę. Bukiet zdominowany jest słodkim aromatem poziomek, wiśni i dojrzałych gruszek z nutą delikatnie wytrawnej skórki z grejpfruta. W smaku wyczuwalne są poziomki i truskawki z niuansami żółtych gruszek. Wino jest wyjątkowo świeże i lekkie, orzeźwiające nawet z najcieplejszy dzień w roku.Do drobiu, makaronów i owoców morzaNajlepiej skomponuje się ze śródziemnomorskim spaghetti z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi w sosie śmietanowym lub tagliatelle z łososiem i delikatną cukinią. Łączy się także z delikatnym drobiem, na przykład piersią indyka gotowaną sous vide z sałatką ze świeżych sałat i ogórka.Delikatne i eleganckieButelka z jasnego szkła pozwala cieszyć oczy piękną barwą wina jeszcze przed jej otwarciem. Jasno-różowy odcień trunku doskonale współgra z białą etykietą i złotymi zdobieniami oraz złotym kapturem nawleczonym na szyjkę. Etykietę ozdobiono złotym konturem, złotą nazwą marki oraz nazwą wina w ozdobnej czcionce. Połączenie różu, bieli i złota oddaje delikatność i lekkość zamkniętego wewnątrz wina.