Szerzenie kaukaskiej kulturyGeorgian Wine House powstało z myślą o szerzeniu gruzińskiej kultury winiarskiej i wspaniałych gruzińskich win na całym świecie. Od 15 lat firma dostarcza więc gruzińskie trunki do Stanów Zjednoczonych i Europy, by dzielić się ich znakomitym smakiem i propagować historię Gruzji jako najstarszego winiarskiego kraju świata.Najstarszy winiarski region GruzjiKakheti, gdzie produkowane jest wino uważany jest za najstarszy i najbardziej popularny region winiarski w kraju. Panują tam doskonałe warunki do uprawy winogron: duże nasłonecznienie, żyzna gleba nawadniana dzięki pobliskiej rzece i ciepły klimat. W połączeniu z tradycyjnymi technikami winiarskimi oddają wina unikalne na skalę światową.Czerwone, delikatnie wytrawne, o smaku dojrzałych jeżynWino stworzono w 100% z lokalnego szczepu Saperavi. Owocom tej odmiany zawdzięcza wyjątkowo ciemną, rubinową barwę. Bukiet zdominowany jest aromatami dojrzałych jeżyn i soczystych czarnych wiśni. W smaku wino jest doskonale zrównoważone między słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością. Pozostawia w ustach przyjemny, owocowy posmak.Do mięsa, pizzy i makaronówDoskonale łączy się z grillowanym mięsem i stekami a także z pizzą pepperoni i makaronami w gęstych, pomidorowych sosach jak spaghtetti bolognese. To czyni z niego doskonałego kompana przyjacielskich przyjęć i nieformalnych spotkań.Gruzińska tradycjaButelka z ciemnego szkła ozdobiona została czarną, szeroką etykietą, która przykuwa uwagę rysunkiem dużej flagi Gruzji. Pod flagą znajdują się nazwa wina oraz szczegóły jego dotyczące w złoto-białej kolorystyce. Wszystkie napisy umieszczone są zarówno w języku gruzińskim jak i angielskim.